Værd at vide om tandkødssygdomme


tandkødssygdomme

Tandkødssygdomme såsom paradentose kan praktisk talt kategoriseres som en folkesygdom i Danmark. Det største problem ved tandkødssygdomme er, at rigtig mange af de personer, som er ramt af disse sygdomme, ikke selv er klar over det. Dette medfører således, at disse personer ikke får den nødvendige behandling, før sygdommen forværres. I denne artikel vil vi i samarbejde med Tandlægerne Nørregade 19, som er en tandlæge placeret ved Aalborg,  informere dig om, hvad tandkødssygdomme er, samt hvordan man proaktivt kan modarbejde fremkomsten af disse sygdomme.

Hvad er tandkødssygdomme
Tandkødssygdomme opstår, når bakterier ødelægger gummernes væv. Det betyder med andre ord, at det tandkød, som omfavner dine tænder, langsomt vil blive nedbrudt. Det første skridt på vejen, mod at udvikle tandkødssygdomme, er plak. Fremkomsten af plak er meget naturligt, men fjernes det ikke, vil det ende med at blive til tandsten. Tandsten sidder så godt fast på tænderne, at det ikke er muligt selv at fjerne. Dette er en af årsagerne til, at man regelmæssigt bør få renset sine tænder hos sin lokale tandlæge. Derudover bør man også holde øje med, om man har fået tandkødsbetændelse. Dette skyldes, at tandkødsbetændelse er det første stadie ved en tandkødssygdom. Ved tandkødsbetændelse vil tandkøde være ømt, hævet og rødt, og de fleste vil desuden opleve, at det bløder. Tandkødsbetændelse kan således betegnes som en alarmklokke, der advarer dig om, at du skal være opmærksom på ikke at udvikle en tandkødssygdom.

Hvad er konsekvenserne af tandkødssygdomme
I tilfælde af at tandkødssygdommen er nået et svært stadie, kan man i værste fald opleve, at tænderne falder ud. Dette skyldes, at det tandkødsvæv, som holder tænderne fast, simpelthen er blevet ædt op af bakterier. Andre symptomer på tandkødssygdomme er, at tandkødet begynder at trække sig voldsomt tilbage, hvilket får tænderne til at se længere ud. Derudover vil tandkødet naturligvis også være utrolig ømt. Tandkødssygdomme er generelt meget smertefuld sygdomme, hvorfor der er god grund til proaktivt at modarbejde dem. Har man mistanke om, at man eksempelvis har paradentose, er det vigtigt, at man hurtigst muligt søger behandling hos en tandlæge.

Hvordan forebygges tandkødssygdomme
Forebyggelse af tandkødssygdomme er i og for sig ganske simpelt: Vedligeholdelse af en stærk mundhygiejne. Sørger du for dagligt at børste dine tænder samt bruge tandtråd, vil de bakterier, som forårsager sygdommene, ikke få lov til at blive siddende. Ligegyldigt hvor ofte og grundigt du børster tænder, vil det dog aldrig være muligt at undgå, at der dannes tandsten. Dette skyldes, at tandsten kan dannes i løbet af blot 24 timer. Det er derfor vigtigt, at besøge sin lokale tandlæge regelmæssigt, for at få renset sine tænder, fastslår Tandlægerne Nørregade 19.  Som minimum skal man slå vejen forbi tandlægen en gang om året.

Er du interesseret i at vide mere om tandkødssygdomme, kan du læse mere på denne side.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
Tlf. 98 12 19 72

Tandpine
Hold bisserne raske og flotte

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *