Hold bisserne raske og flotte


Den bedste behandling er den forebyggende, og sådan er det også med hensyn til tandpleje. Du bør få en almindelig rutineundersøgelse en eller to gange om året, hvor vi også fjerne tandsten og pudser dine tænder. På den måde ser dine tænder flotte ud, og du beskytter dem mod bakterier, fordi det er sværere for bakterierne at hænge fast på en glat overflade.

Hos Tandlægerne No. 68 på Christianshavn ser vi også på dine tænders generelle sundhedstilstand. Ved rutineundersøgelsen kan vi nå at opdage tandproblemer, inden de bliver alvorlige. Det kan være begyndende eller små huller i tænderne, men det kan også være tidlige tegn på paradentose. Din tandlæge tager muligvis et røntgenbillede af dine tænder for at se, om der er problemer, som ikke kan ses med det blotte øje. Ved at gøre noget ved problemerne tidligt, sparer du længere sigt mange penge og timer i tandlægestolen. De begyndende huller kan nogle gange afhjælpes med flittig brug af tandbørste og tandtråd, mens der skal en fyldning til ved de egentlige huller. Du kan vælge at blive lokalbedøvet, inden tandlægen borer i dine tænder, så du overhovedet ikke mærker det. I dag er det ikke tilladt at lave den gammeldags slags sølvfyldninger, hvis det er muligt at lave en kvalitetsmæssig god plastfyldning. En plastfyldning er ikke bare kønnere at se på, men den er sandsynligvis også sundere i det lange løb. Når du ikke er hos din tandlæge, kan du selv gøre en indsats for at bevare et sundt tandsæt. Du skal selvfølgelig huske at børste tænder regelmæssigt. Det vil sige mindst en eller to gange om dagen. Brug også tandtråd dagligt. Tandtråden går ind imellem tænderne, hvor tandbørsten ikke kommer, og du får fjernet eventuelle madrester og plak. Hvis du ikke har mulighed for at bruge tandtråd, når du for eksempel sidder på restaurant, kan du i stedet bruge tandstikker. Mange restauranter har dem stående på bordet, og de er nemme og diskrete at bruge.

Hos din tandlæge ved Tandlægerne No. 68 på Christianshavn kan du få flere råd om forebyggende tandpleje. Du kan eventuelt have behov for at bruge en interdentalbørste eller solotandbørste for at nå de svære steder. Interdentalbørster er små flaskerenserlignende børster, der rengør mellem tænderne. Solotandbørster har meget få hår og bruges på de bagerste tænder, der ellers er svære at nå. Tal med din tandlæge om, hvordan du passer bedst på dine tænder.

Værd at vide om tandkødssygdomme
Plastfyldninger

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *