Tandpine


Rigtig mange danskere rammes af tandpine, som kan komme på de mest uventede tidspunkter. Tandpine er meget smertefuldt og anses for en af de mest uudholdelige smerter. Rammes du af akut tandpine, vil du derfor være nødsaget til søge tandlægehjælp. I denne artikel vil den erfarne tandlæge Enghavetandklinik beliggende på Enghavevej, forklare lidt nærmere om tandpine.


tandpine

Hvad gør man, når man rammes af tandpine?
Som nævnt ovenfor er tandpine stort set altid forbundet med utrolig store smerter. Smerter som du ikke selv kan gøre noget ved. Det er derfor vigtigt, at du søger tandlægehjælp med det samme. Eftersom tandpine for det meste kommer meget pludseligt, kan det være nødvendigt at kontakte en akut tandlæge. Bor man i København, er man heldig, eftersom det er nemt at finde en dygtige akut tandlæger på Vesterbro, Nørrebro og i resten af København. Tandlægen vil både kunne give dig noget smertestillende samt behandle de tandproblemer, som ligger til grund for tandpinen.

Hvorfor får man tandpine?
Der kan være flere årsager til, at man får tandpine. Det første en tandlæge derfor vil gøre, når de skal behandle en patient med tandpine, er at finde frem til den bagvedliggende årsag. I de fleste tilfælde vil tandpinen være forårsaget af frakturerede tænder eller betændelsestilstande i tænder eller tandkød. Der er også risiko for, at tandpinen skyldes en lille revne i tanden. Dette er dog meget svært at diagnosticere, eftersom det oftest vil være næsten usynligt for det blotte øje at se. Skyldes tandpine en revne i tanden, kan det virke stærkt irriterende for tandens nerve, og du vil derfor opleve en meget voldsom smerte, hvor det føles som om, at dine tænder er ved at springe.

Tandpine kan også opstå, fordi en tandplombe eller en tandkrone irriterer tanden og tandens nerve. Når en tandlæge udfører sådanne behandlinger, kan det være svært at undgå samt forudsige, om det kan føre til tandpine. I sådanne tilfælde er der derfor ikke så meget andet at gøre end at vende tilbage til tandlægen, og få ordnet det, som ikke fungerer optimalt.

Hvordan forebygges tandpine?
Som du kan læse ovenfor findes der mange årsager til tandpinen. Det vigtigste man selv kan gøre for at undgå at blive ramt af tandpine, er at passe godt på sine tænder og sit tandkød, således at man undgår betændelsestilstande eller at skulle gennemgå behandlinger, som senere kan føre til tandpine. Børst dine tænder grundigt to gange dagligt og suppler med tandtråd. Derudover skal du også huske at få dine tænder renset og behandlet hos din tandlæge ca. hver 6. måned.

Ønsker du at læse mere om tandpine, kan du finde mere information på denne side.

Enghavetandklinik
Enghavevej 61
1674 København V
Tlf.: 33220435

Bliv glad for dit smil
Værd at vide om tandkødssygdomme

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *