Pas godt på dine tænder – besøg tandlægen regelmæssigt


Nogle mennesker er så heldige, at de kan nøjes med at aflægge tandlægen et besøg en gang om året, imens andre måske skal gøre det to, tre eller fire gange om året. Dette kan hurtigt blive en sur pligt, og en træls udgift, men der er nogle små ganske almindelig ting, du kan gøre i din hverdag, som måske kan medvirke til, at du ikke skal til tandlægen i tide og utide.

Tandpleje derhjemme

3 tommelfingerregler til vedligeholdelse af dine tænder:

  1. Børst dine tænder – hver dag, to gange om dagen. Børst dine tænder grundigt med fluortandpasta, og rens derefter mellemrummene imellem tænderne omhyggeligt med tandtråd eller tandstikker. Husk at benytte tandtråden, inden du skyller munden, så du får brugt den tilbagesiddende tandpasta til at få ført ned imellem tænderne.
  2. Calcium! Calcium er ikke blot godt for dine tænder, men det styrker også dine knogler. Kroppen kan ikke selv danne calcium, og det er derfor vigtigt at du selv sørger for at få indtaget det på en eller anden vis, fx ved at drikke mælk, spise ost eller yoghurt.
  3. Regelmæssige besøg ved tandlægen! Ja, det kan være en sur udgift, men minimum et besøg om året, hvor du bare får lavet et tjek og bliver forsikret om. at alt er som det skal være. Pengene er godt givet ud, da tandlægen fx ofte kan spotte påbegyndende huller, som man som regel selv kan holde nede ved at børste tænder to gange dagligt. Hvad enten din erfarne tandlæge ligger i Århus, København eller Aalborg, vil de alle råde dig til at besøge tandlægen minimum en gang om året.

Det er ikke alle, som følger reglen med at gå til tandlæge en gang om året, da de synes det kan være for dyrt. Dog kan det bliver dyrere i længden, jo længere tid der går imellem tandlægebesøgene, da der måske kan være opstået så store skader i munden, at der skal rigtig mange behandlinger til at rette op på det. Det er derfor også vigtigt, at have en fast tandlæge, da de ved hvordan du plejer at vedligeholde dine tænder, og derfor kan give dig den rette behandling efter det.

Der kan dog altid ske noget uventet, såsom at du knækker en tand eller får slået en tand ud, her er det vigtigt, at du får lavet en akut tid ved en tandlæge i Århus, Esbjerg, Odense eller hvor end i landet du har nemmest tilgang til en tandlæge. Her vil du også blive vejledt til hvordan du skal plejer dine tænder efter behandlingen.

Tandlægerne Ivident I/S
Banegårdspladsen 4
8000 Aarhus C
Tlf: 86 12 22 21

Hvad indebærer tandkirurgi?
Søger du en ny tandlæge i København?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *