Hvad indebærer tandkirurgi?


Nogle gange går det galt med tænderne, og den eneste løsning er et kirurgisk indgreb. For mange kan dette virke som en voldsom procedure. Mange af os har allerede som børn eller teenagere prøvet at få fjernet tænder, måske fordi visdomstænderne brød tidligt frem, måske fordi en tand groede skævt eller en mælketand ikke ville falde ud af sig selv. Uanset hvad var oplevelsen ikke videre behagelig og bidrog til en voksende nervøsitet eller uvilje mod at gå til tandlægen, i værste tilfælde har det udviklet sig til decideret tandlægeskræk. Hvis man holder sig væk fra tandlægen, udskyder man dog bare problemet, og uanset hvor godt du passer på dine tænder, kan du risikere på et tidspunkt at skulle få fjernet en tand.

Angst og nervøsitet ved tandindgreb

Flere og flere tandlæger er dog klar over problemet, og mange steder er det en integreret del af en professionel tandlægepraksis i København ikke kun at tilbyde tandregulering, men også være særligt opmærksom på angst og nervøsitet i forbindelse med kirurgiske indgreb. Eksempelvis findes der mange dygtige tandlæger på Nørrebro, som tilbyder beroligende medicin til patienten lige inden et indgreb, som kan lægge en dæmper på personens angst og uro og gøre hele proceduren mindre ubehagelig for vedkommende.

tandkirurgi

Effektiv bedøvelse er vigtig

Det vigtigste ved en kirurgisk tandbehandling er selvfølgelig at patienten oplever så få smerter som muligt. Derfor bruger professionelle tandlæger en lokalbedøvelse, der på bedste vist sikre en fuldgyldig bedøvelse af netop det område, som der skal opereres i, så patienten ikke oplever smerter undervejs i indgrebet. Ved mere gennemgribende tandoperationer bliver patienten lagt i fuld narkose, men det vil altid blive aftalt på forhånd, og i disse tilfælde bør man sikre sig, at bedøvelsen bliver udført af en narkoselæge- eller sygeplejerske.

Hvornår er kirurgiske indgreb nødvendige?

Den mest typiske lidelse, der kræver at blive løst med kirurgiske indgreb, er typisk fjernelse af visdomstænder, men alt efter hvor uheldig du er med dine tænder, kan du også komme ud for, at du skal have implantater, opereres for parodontose, for betændelse i kæberne eller slimhindekorrektioner. Lige meget hvor godt du passer på dine tænder, er det ikke til at sige, om du bliver ramt af en tandlidelse. Det vigtigste er, at du føler dig i trygge hænder hos din tændelæge.

Tandteam Harley v/Tandlæge Karsten Harley
Borups Allé 1
2200 København N
Tlf: 38 34 45 05

Gør det ondt at få fjernet visdomstænderne?
Pas godt på dine tænder – besøg tandlægen regelmæssigt

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *