Gør det ondt at få fjernet visdomstænderne?


Mange frygter visdomstænder og de smerter, som de kan medføre. I denne artikel forsøger vi at rode bod på nogle af myterne og afklare, om det egentligt gør ondt at få fjernet visdomstænderne.

Visdomstænder er et evolutionært træk fra fortiden, hvor mennesket havde brug for en større og stærkere kæbe, med tiden er menneskets kæbe dog blevet mindre, og derfor er der ikke plads til visdomstænderne. Af den grund er det naturligt, at visdomstænder skaber irritationer, når de bryder frem.

Fjernelse af visdomstænder

Hvornår skal jeg gå til tandlægen?

Visdomstænder kan begynde at vise sig i teenagealderen. Nogle visdomstænder kan ligge skjult i kæben i mange år, uden at man lægger mærke til det. Andre visdomstænder bryder frem i munden, og af og til er der kun plads til, at tanden kan bryde delvist igennem, og hvis den ikke generer dig eller gør skade, er der ingen grund til at fjerne den.

Når du lægger mærke til en visdomstand, der begynder at blive synlig, anbefales det, at du besøger din tandlæge, da visdomstænder kan medføre en del forskellige problemer som:

  • Betændelse og hævelse i tandkødet
  • Huller i visdomstanden eller dens nabotand
  • Irritation og smerte i nabotanden, som følge af visdomstandens frembrud
  • Fordybet tandkødslomme mellem vistdomstanden og nabotanden.

Hvis du befinder dig i Nordjylland, findes der en god tandlæge i Gug, som kan rådgive dig til den bedste løsning, når du får visdomstænder.

Hvor ondt gør det?

I gamle dage kunne det være en meget smertefuld oplevelse at få fjernet sine visdomstænder, det er det heldigvis ikke i dag.

Inden tandlægen går i gang med operationen, bliver du lokalt bedøvet, så du ikke kan mærke noget under operationen, hvilket faktisk betyder, at selve operationen er en smertefri oplevelse.

Hav fryseren fyldt med is!

Efter operationen kan du opleve smerter i det område, hvor du er blevet opereret. Heldigvis kan almindelige smertestillende piller tage det meste af smerten.

Når først bedøvelsen er forsvundet fra din kind, kan du begynde at spise igen. Det anbefales, at du i de første 24 timer efter operationen spiser kold og flydende mad, som du tygger langsomt.

I den forbindelse har du pludselig en god undskyldning for at fylde din fryser op med din yndlings-is.

Hvis din tandlæge ligger i Nibe eller andre steder for den sags skyld, anbefales det, at du spørger dem til råds, om hvad og hvornår du må spise efter din operation.

Tandlægerne I Gug
Sønder Tranders Vej 16
9210 Aalborg SØ
Tlf: 98 14 17 55

Find den rigtige tandlæge i København
Hvad indebærer tandkirurgi?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *