Hvornår skal tandlægen operere?


Tænder

I løbet af et helt liv vil enhver person gennemgå en eller anden form for operation, hvad enten det er i forbindelse med et besøg hos tandlægen eller i forbindelse med en skade. Når det kommer til tandlæger og kirurgi er det vigtigt, at du ikke bare ignorerer eventuelle tandproblemer eller -sygdomme. Symptomer såsom huller i tænderne, blødende gummer eller lignende kan alle sammen være tegn på mere komplicerede tandproblemer eller tandkødssygdomme i fremtiden.

Dental kirurgi, altså når din tandlæge på Vesterbro, Østerbro eller i indre by foreslår at operere, kan der være tale om både mindre invasive procedurer, eller om mere omfattende af salgsen. Det afhænger alt sammen af dit tandproblem eller sygdom. Derfor har vi i denne artikel valgt at fokusere på kirurgiske tandbehandlinger og hvornår de finder sted.

  • Rutinemæssige tandbehandlinger

Der kan måske komme et tidspunkt i dit liv, hvor spørgsmålet om din generelle tandsundhed leder videre til et punkt, hvor du lider af problematiske eller smertefulde symptomer på et tandproblem eller en tandkødssygdom. Det er også her, din tandlæge kan anbefale dental kirurgi, eksempelvis i forbindelse med fjernelse af tænder, fjernelse af beskadiget tandkød, eller i forbindelse med en omlægning af dine kæber.

De mere rutinemæssige og mindre omfattende procedurer omfatter bl.a. tandblegning, tandproteser, eller når én til flere visdomstænder skal fjernes. Hvis din tandlæge anbefaler, at du skal opereres, er det derfor vigtigt, at du er godt informeret om den pågældende procedure, før du beslutter dig for at gennemføre den. Ved at lave din egen research, eller ved at stille yderligere spørgsmål til operationen, vil du hurtigt opdage, at de fleste dentale operationer er enkle og sikre. 

  • Komplicerede tandbehandlinger

Dental kirurgi er også noget, der kan blive nødvendigt i tilfælde af, at du har mere omfattende dentale komplikationer, som volder dig uudholdelige smerter eller ubehag. Nogle af de mest hyppige og mest komplicerede tandproblemer kan eksempelvis være i forhold til dine kæber, i tilfælde af skævt bid, eller i tilfælde af svage kæbemuskler som følge af skæve tænder. En tandlæge kan også vælge at operere i tilfælde af en eller flere tænder, hvis tandproblem eller sygdom er så omfattende, at det kan resultere i underliggende cyster eller påvirke dele af kæbeknoglen.

Kirurgiske tandbehandlinger er noget, der bruges i vidt forskellige sammenhænge. Det er derfor vigtigt, uanset om der er tale om en tandlæge ved Enghave eller i dit lokalområde, at du spørger ind til den pågældende procedure og hvad det kommer til at indebære for dig og din generelle tandsundhed.

Enghave Tandklinik

Enghavevej 61

1674 København V

Tlf: 33 22 04 35

Sådan undgår du huller i tænderne
Visdomstænder – hvad er de, og hvad kan de?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *