Hvorfor har jeg isninger i tænderne?


isninger

Isninger i tænderne kan bedst beskrives som små jag i tænderne, der primært dukker op når man spiser og drikker enten noget varmt eller koldt. Isninger i tænderne skyldes for det meste, at emaljen fra dine tænder er slidt væk eller ætset væk på grund af syre. Det kan også forekomme, når tandkødet har trukket sig tilbage og tandhalsene dermed ikke beskyttes længere. En knækket tand, skæren af tænder eller forkert børsteteknik kan også frembringe isninger i tænderne, fordi det enten kan slide på tændernes emalje eller få tandkødet til at trække sig tilbage.

Når der mangler tandkød eller emalje, vil rødderne fra tanden være blottede. Derfor vil dine tænder være følsomme og meget let reagere på blandt andet temperaturforskelle. Det varierer fra person til person, hvorfor man får isningerne, men helt op til en fjerdel af den danske befolkning, oplever regelmæssigt isninger i tænderne.

Der er ingen direkte behandling mod isninger i tænderne, men det er muligt at følge nogle simple råd, som forebygger isningerne. Sunde tænder og en god mundhygiejne er alfa omega for at forebygge isninger i tænderne. Når du skal børste tænder, er det vigtigt at du benytter en tandbørste, der har bløde børstehår. En hård tandbørste vil irritere tandkødet, og det kan resulterer i at det trækker sig tilbage. Derudover slider en hård tandbørste på tændernes emalje, og i stedet for at rense tænderne, kan du fjerne det der beskytter dem – og emaljen kommer ikke igen, når den først er slidt væk.

Derudover er det afgørende, at du finder en tandpasta, som egner sig til følsomme tænder. Vælg derfor en tandpasta med lav slibeeffekt, og som indeholder flour. Flour beskytter vores tænder og hjælper følsomme tandrødder, så de kan klare lidt mere.

For at finde ud af, hvad netop du skal gøre for at forebygge mod isninger i tænderne, skal du kontakte din tandlæge. Hos din tandlæge vil en tandplejer, med erfaring inden for forebyggende behandlinger, kunne klargøre årsagen til, hvorfor du får isninger i tænderne. Der findes dygtige tandlæger i Albertslund og andre steder i Danmark, som giver vejledning i, hvordan du undgår isninger i tænderne. Tandplejerne er rutinerede i at videreformidle informationer og planlægge individuelle behandlingsforløb. Ved undersøgelsen udført af tandplejere vil du få individuel instruktion og information om, hvordan du forebygger mod isninger i dine tænder.

Tandplejere er konstant under uddannelse og har heraf kendskab til den nyeste forskning og de bedste behandlingsmetoder. Ved at besøge en videreformidlende tandlæge i Glostrup  på Sjælland eller i din landsdel gør du det optimale for at passe godt på dine tænder. Du får information om årsagerne til isningerne, så du får forståelse for hvilke daglige rutiner, som er nødvendige at omlægge. Det anbefales at besøge tandplejeren så snart isningerne opleves for første gang, så problemet kan stoppes i tide og ikke udvikler sig

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
Telefon: 43 45 48 48

Giv dine tænder den bedste pleje
Har du tandpine? Det skal du gøre!

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *