Har du tandpine? Det skal du gøre!


tandbørste

Dine tænder og det omgivende tandkød kan gøre ondt af flere forskellige årsager. Og selvom der er mange årsager til, hvorfor en tand pludselig gør ondt, hersker der ikke nogen tvivl om, at tandpine kan opstå som følge af eksempelvis manglende eller dårlig tandpleje, som resultatet af overfølsomme/isninger i tænderne eller efter en gennemført fejlbehandling.

I denne artikel vil der her, i samarbejde med TandlægeCenteret Clemens Torv, være råd at hente i forbindelse med din tandpine, og mulige årsager til hvorfor du får det.

Men inden vi nærmer os nogle af årsagerne til tandpine, bør du prioritere at bestille tid til et tandeftersyn, så du kan få bugt med smerterne.

Hvis du af en eller anden årsag ikke kan få fat på din tandklinik (du har eksempelvis fået tandpine udenfor åbningstiderne), er der heldigvis rig mulighed for akut tandbehandling. Så uanset om du mangler en akut tandlæge i Århus, Odense eller København, kan du med en tid hos tandlægen altid få undersøgt og behandlet dit tandproblem akut – uanset omfanget.

Som hovedregel bør du også huske at børste tænderne og bruge tandtråd regelmæssigt, fordi tandpine kan opstå som følge af madrester, der sidder fast mellem tænderne. Ja, noget så småt som madrester kan forårsage en masse ubehag og irritation. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at børste tænderne regelmæssigt – og er påpasselig, når du gør det, både når det kommer til, hvor hårdt du børster tænderne, og om du bruger tandtråd.

Huller i tænderne, eller åbne tandkroner, kan give tilbagevendende tandpine. Med hensyn til åbne tandkroner kan madrester være en medvirkende årsag, der kan give irritationer og infektioner efterfølgende. En knækket eller brudt tand kan også være årsag til din dunkende tandpine. En brækket eller revnet tand som følge af en ulykke eller et slag mod ansigtet, eller endda ved at tygge sammen om hårde fødevarer, kan også være den bagvedliggende årsag.

Som beskrevet indledningsvis kan der være mange årsager til netop din tandpine. De kan være svært selv at få øje på, og det er derfor vigtigt, du får en tid hos din tandlæge, så du får den rette undersøgelse og den rette behandling alt efter omfanget af dit tandproblem.

Tandlægecenteret Clemens Torv v/tandlæge Jan Kerstein
Sankt Clemens Torv 15
8000 Aarhus
Tlf: 86 13 52 40

Hvorfor har jeg isninger i tænderne?
Er flour vigtigt for vores tænder?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *