Er flour vigtigt for vores tænder?


Er flour vigtigt for tænderne? Nej. Er flour godt til at fjerne bakterier? Helt bestemt. Flour er et af de stoffer du aldrig ville finde i fødevarer man kan indtage. Mange helsebutikker sælger tandpasta uden flour af selvsamme årsag. Når flour alligevel er utrolig praktisk, så er det fordi det dræber bakterier. Når vi får det ind i munden, fjerner det derfor mange af de bakterier der er der, og tandbørstningen har så den effekt oveni, at alt det sukker eller lignende som bakterierne skal leve af, når de kommer tilbage, også er væk. Herved er tandbørstning en effektiv måde at beskytte tænderne på. Er du i tvivl om hvorvidt du børster dine tænder tilstrækkeligt? Så find en tandlæge nær dig. Bor du i Jylland kan du eksempelvis finde en tandlæge i Vejle eller i Århus, så længe denne er tæt på dig, kan du få meget gavn af samarbejdet.

Flourtandpasta

Slug aldrig tandpasta og husk at skylle munden

Der er en del forvirring om, hvorvidt det er godt eller skidt at skylle munden efter man har børstet tænder. Som nævnt tidligere, så kan det have mange negative effekter at få flour ind i kroppen, hvorved det absolut kan anbefales at skylle grundigt. Problemet med flour er det samme som dettes store fordel; det dræber bakterier. Din krop består af flere bakterier end dine egne celler. Disse bakterier er i 99,9% af tilfældene helt uskadelige, og livsnødvendige for dig. Nogle af disse producerer vitaminer, andre hjælper med din tarmflora. Bliver for mange af dem slået ihjel, har man virkelig et problem.

Korrekt brug af tandpasta

Når du altid bliver påbudt at bruge tandpasta med flour, så er det fordi det for mange er den eneste måde, de kan holde udviklingen af skadelige bakterier på deres tænder i skak på. Man må forstå, at man her har med skadelige kemikalier at gøre, og derfor skal følge instruktionen på pakken. Ofte indeholder tandpasta også andre syrer, som giver den karakteristiske smag og stikkende fornemmelse i munden. Derfor anbefales det ofte, at man ikke børster i mere end to minutter, og at man skyller munden grundigt, med rigeligt vand bagefter. Mangler du mere hjælp og vejledning vil din ny tandlæge i Vejle helt sikkert gerne hjælpe dig med at blive bedre til at håndtere den daglige tandbørstning.

Tandlæge Søren Lindstrøm
Flegborg 13
7100 Vejle
Tlf: 75 82 63 02

Har du tandpine? Det skal du gøre!
Find den rigtige tandlæge i København

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *