Hvordan undgår man paradentose?


På samme måde som ved maskiner bliver menneskets kroppe også slidt med tiden. For at sikre at kroppen holder sig så godt og så længe som muligt, er det vigtigt, at man regelmæssigt sørger for at holde sin krop vedlige. Denne vedligeholdelse kan både være i form af motion, sund kost eller et besøg hos sin lokale tandlæge.

Forskellige former for sygdomme er dog meget svære at forhindre, eftersom de er resultat af at blive ældre. Det gælder eksempelvis demens og hjertesygdomme. Når det kommer til orale sygdomme, såsom paradentose, opstår problemet eller sygdommen dog stort set altid på grund af vanrøgt og dårlig mundhygiejne. Selvom dette ikke umiddelbart lyder som en god nyhed, så er det det faktisk – det betyder nemlig, at man selv kan gøre en indsats for at undgå disse orale sygdomme. I samarbejde med den populære tandlæge i Aalborg Tandlægerne Nørregade 19, vil vi i denne artikel fokusere på, hvordan man kan undgå den meget ubehagelige tandkødssygdom paradentose.

paradentosebehandling

Hvad er paradentose?
Paradentose er en meget ubehagelig og smertefuld tandkødssygdom. En af de første tegn på, at man er ved at udvikle paradentose, er at man får tandkødsbetændelse. Tandkødet bliver rødt, irriteret og kan begynde at bløde. Hvis ikke man sørger for at holde en sund mundhygiejne, kan denne tandkødsbetændelse udvikle sig til egentlig paradentose. Det betyder, at man skal sørge for at få plak og tandsten fjernet. Dette kan man dog ikke selv gøre, og man er derfor nødsaget til at få sine tænder renset hos en professionel tandlæge. Hvis ikke man sørger for at få sin tandkødsbetændelse behandlet, kan det medføre at betændelsen spreder sig til de dybereliggende væv, som er nede ved tandroden. Med andre ord kan tandkødsbetændelse udvikle sig til paradentose. I værste tilfælde kan man, som resultat af paradentosen, risikere, at ens tænder bliver løse.

Hvordan kan man imødekomme paradentose?
Som skrevet ovenfor er det vigtigt, at man sørger for at vedligeholde en sund og stærk mundhygiejne. Først og fremmest er det vigtigt, at man selv gør en indsats. Dette gør man ved to gange dagligt at børste sine tænder. Derudover anbefales det også, at man dagligt bruger tandtråd, samt at man sørger for at spise en sund kost, som ikke skader tænderne. Herudover er det også nødvendigt at besøge sin tandlæge regelmæssige. Ifølge Tandlægerne Nørregade 19 fra Aalborg oplever de ofte, at der er mange som ikke overholder deres regelmæssige tandlægebesøg, fordi de ikke føler smerte. Dette er dog en rigtig dårlig strategi, da det er vigtigt at arbejde proaktivt mod eksempelvis paradentose. Får man regelmæssigt fjernet plak og tandsten, vil man eksempelvis minimere risikoen for at tandkødsbetændelse opstår og hermed for paradentose.

Sørger man for selv at tage ansvar for ens mundhygiejne samt overholde sine regelmæssige tandlægeaftaler, har man således mulighed for proaktivt at modarbejde paradentose. Har du yderligere spørgsmål angående paradentose anbefales det, at du forhører dig hos din tandlæge.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
Tlf. 98 12 19 72

Slip af med din dårlige ånde
Fire myter om tandblegning

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *