Fire myter om tandblegning


Tandblegning er efterhånden blevet en ganske normal form for tandbehandling, som de fleste tandlæger udfører. Det betyder, at ligegyldigt om du skal finde en tandlæge placeret på Frederiksberg, i Aalborg eller et helt tredje sted i landet, er der stor sandsynlighed for, at de vil tilbyde at stå for din tandblegning. Tandblegning bruges i tilfælde af, at patienten ønsker at få hvidere tænder. Det kan eksempelvis skyldes, at patientens tænder med årene er blevet gule og misfarvede.

Hvis du selv overvejer at få din tænder bleget, er det vigigt, at du først får din tandlæge til at tjekke for huller og tandkødssygdomme. Derudover er det også anbefalelsesværdigt at få tandlægen til at rense dine tænder, således at de ikke er dækket af plak. Derudover kan en tandrensning også fjernet pletter på tænderne. Dette vil således medføre, at din tandblegning vil give et bedre resultat.

Inden du vælger at få din tænder bleget, bør du kende til nogle helt basale facts omkring tandblegning. Der findes rigtig meget information om tandblegning på internettet, i magasiner og i reklamer. Dog er det vigtigt at skelne mellem fiktion og fakta. Kun på den måde vil du være i stand til at tage de rigtige beslutninger omkring din tandblegning. I samarbejde med en erfaren tandlæge lokeret ved Gl. Kongevej, vil vi derfor fortælle dig om fire tandblegningsmyter.

tandblegning på frederiksberg

Alle blegningsmetoder er ens
Der findes en række forskellige tandblegningmetoder, som tandlægepatienterne kan vælge imellem. Her er det vigtigt at slå fast, at ikke alle metoder er lige effektive. Ønsker man de mest effektive metoder, skal man vælge at lade sin tandlæge stå for tandblegninger. Det skyldes, at de bruger den stærkeste blegningsgele. Man kan også vælge at udføre en hjemmetandblegning. Her er det anbefalelsesværdigt at købe blegningsgelen hos sin tandlæge, da disse er langt mere effektive end dem, som man eks. kan købe online.

Alle tænder bleges ens
Inden man får sine tænder bleget, er det vigtigt at være bevidst om, at ikke alle tænder bliver hvide på samme måde. Gule tænder har for det meste lettere ved at blive bleget end brune tænder. Patienter med gule tænder vil derfor oftest se mere dramatiske resultater end patienter med brune tænder.

Der er ingen bivirkninger ved tandblegning
Rigtig mange hævder, at der ikke er nogen risiko ved at få sine tænder bleget. Dette er dog ikke helt sandt. Inden man får sine tænder bleget, skal man nemlig være opmærksom på, at man risikerer at få overfølsomme tænder og irriteret tandkød. Dette er årsagen til, at du inden din tandblegning bør få din tandlæge til at tjekke og rense dine tænder, eftersom dette vil minimere risikoen for ovenstående tandproblemer.

Ender jeg ud med kridhvide tænder
Nej, man ender ikke ud med tænder, som ser helt kunstigt hvide ud. Dette er ganske enkelt en skrøne, og man skal derfor ikke være bange for, at man kommer til at ligne en, som lige er trådt ud af dårlig Amerikansk spillefilm. Årsagen til at dette ikke kommer til at ske, er fordi en tandblegning aldrig vil gøre ens tændere hvidere, end de er fra naturens side.

 

Tandlæger Kamilla Kragh og Anne Mette Haj Rughave
Gammel Kongevej 178
1850 Frederiksberg C
Tlf.: 33244742

Hvordan undgår man paradentose?
Bliv glad for dit smil

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *