Slip af med din dårlige ånde


Rigtig mange danskere lider af dårlig ånde, hvilket er et problem, som kan være ekstremt hæmmende, og som kan have stor negativ indflydelse på ens livskvalitet. Folk som lider af dårlig ånde kan eksempelvis ofte finde på at undgå at tale med andre mennesker, fordi de er bange for, at deres ånde vil få dem til at væmmes. Selvom dårlige ånde ellers kan lyde som et mindre problem, fordi det ikke gør ondt, og fordi vi alle oplever det fra tid til anden, kan det altså være en ekstrem hæmsko for nogle mennesker. I denne artikel vil vi derfor, med kompetent vejledning fra “Tandlægerne Bindslev-Hansen og Ellegaard Hansen I/S”, som er en tandlæge med beliggenhed i Glostrup, give nogle tips til, hvordan man kan bekæmpe sin dårlige ånde.

dårlig ånde - tandklinik i Glostrup

Hvorfor får man dårlig ånde?
Inden vi vil komme ind på, hvordan man slipper af med sin dårlige ånde, vil vi kort fortælle, hvorfor det egentligt er, at man får dårlige ånde. Dårlige ånde kan både komme fra ens tænder, tandkød eller fra tungen. Dette skyldes, at disse steder ofte er samlingssteder for bakterier, idet de kan sidde og nyde godt at den fugtige varme.

Er den dårlige ånde kommet for blive?
Nej den dårlige ånde er ikke kommet for at blive! Heldigvis findes der nemlig nogle forskellige måder, hvorpå du kan bekæmpe problemet.

Sund mundhygiejne
Først og fremmest er det vigtigt, at man sørger for at vedligeholde en sund og stærk mundhygiejne. Dette vil sætte en stopper for den fest som bakterierne holder i ens mund. Det anbefales, at du børste dine tænder mindst to gange dagligt, bruge tandtråd og eventuelt anvender mundskyld. Derudover kan det også være en god idé at spise sukkerfrit tyggegummi efter hvert måltid, eftersom dette kan være med til at beskytte tænderne mod madrester.

Besøg din tandlæge jævnligt
Lider du af dårlig ånde, er det vigtigt, at du husker at besøge din lokale tandlæge jævnligt. Det skyldes, at din tandlæge har redskaber og metoder til grundigt at rense din tænder og dit tandkød. Det kan eksempelvis dreje sig om fjernelse af plak, som er bakterier, som man ikke selv har mulighed for fjerne. Selvom det kan synes af meget, bør man få lavet et tandeftersyn, én gang hvert halve år. Desværre er der mange, som mener, at de ikke har tid til at besøge tandlægen så ofte. Dette er dog en dårlig undskyld, eftersom disse regelmæssige eftersyn vil sørge for at dine tandlægebesøg bliver korte, hvorfor du hurtigt kan vende til kontoret. Derudover er udbuddet at dygtige tandlæger stort overalt i Danmark. Ligegyldigt om du skal bruge en professionel tandlægeklinik i Albertslund, i Gilleleje, i København eller et helt tredje sted, vil der være god mulighed for at det lykkedes. Det betyder altså, at du hverken behøver at sætte en halv eller en hel dag af til dit tandlægebesøg.

Vi håber at ovenstående har givet dig lidt inspiration til, hvordan du kan bekæmpe din dårlige ånde. Hvis du vil vide om dårlig ånde, kan du læse mere om emnet her.

Tandlægerne Bindslev-Hansen og Ellegaard Hansen I/S
Hovedvejen 85
2600 Glostrup
Tlf.: 43 96 02 55

Er tandblegning noget for dig?
Hvordan undgår man paradentose?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *