Tryghed hos tandlægen sikrer vellykket behandlingsforløb


Hvis du også føler dig utryg ved at gå til tandlægen, er du ikke alene. Der er nemlig rigtig mange, der oplever en vis grad af frygt eller utryghed ved at gå til tandlægen, både i form af tandlægeskræk eller som følge af tidligere tandlægebesøg. Din frygt eller utryghed kan være med til at forhindre dig i at planlægge dine regelmæssige tandlægebesøg. Så hvorfor føler du dig utryg, når du går til tandlægen, og hvad kan du selv gøre ved det?

Der kan være forskellige årsager til, at du føler dig utryg. Det kan eksempelvis skyldes en simpel frygt for det, der kommer til at ske undervejs dine rutinemæssige tandeftersyn, som skaber modviljen til at besøge din tandlæge og dermed optimere din tandsundhed. På den anden side kan det også være tandlægeskræk, hvor tanken om at sætte sig tilbage i tandlægestolen kan fremkalde følelser af stress eller panik. Uanset årsagen til, at du bliver utryg, kan de fleste tandlæger, hvad enten der er tale om en rutineret tandlæge i Holte eller omegn, holde dig skarpt orienteret undervejs i dine tandbehandlinger. På den måde kan du føle dig så tryg som muligt, og dermed ikke lade din utryghed være en hindring for et vellykket behandlingsforløb.

Flot og naturligt smil

Når frygten eller følelsen af usikkerhed fører til, at du undgår nødvendige tandlægebesøg eller behandlingsforløb, kan indledende problemer såsom paradentose, huller i tænderne og lignende tandproblemer og -sygdomme hurtigt blive langt mere alvorlige. Visse tandproblemer og tandkødssygdomme har også vist sig at være årsag til andre sundhedsmæssige problemer i kroppen, og det er derfor vigtigt, du informerer din tandklinik om, hvorfor du føler dig usikker, så de kan gøre sit for at tilliden skabes.

Udover en øget chance for alvorlige sundhedsproblemer, er det ofte dem, der ikke føler sig trygge hos tandlægen, og som forsømmer de regelmæssige tandeftersyn pga. dette, også typisk dem, der får høje finansielle omkostninger som resultat af mere omfattende behandlingsforløb. Det er derfor vigtigt, hvis du føler dig utryg eller ikke har tillid til din tandlæge eller tandklinik, du ikke lader det hindre dig i at få en optimal tandsundhed.

Du kan og bør tage kontakt til din tandlæge, uanset om det er i forbindelse med dine regelmæssige tandeftersyn i indre by, eller måske i forbindelse med en effektiv rodbehandling i Holte. På den måde ved din tandklinik besked, og de kan være med til at skabe trygge rammer for dine behandlingsforløb, som naturligt bliver mere vellykkede heraf.

Tandlæge Annemette Heede
Holte stationsvej 16
2840 holte
Tlf.: 45 42 01 28

Visdomstænder – hvad er de, og hvad kan de?
Tillid og tryghed til tandlægen skaber de bedste resultater


Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *