Tandpine


Tandpine opstår, fordi pulpen af en tand udsættes, forstyrres eller er betændt. Til dig som ikke ved, hvad pulpen er, er det det inderste lag af din tand, som beskyttes af tandens dentin. Dentinen beskyttes herefter af tandens emalje, som er det yderste lag på din tand og fyldt med mineraler. Tandpine kan altså opstå, hvis din tands emalje beskadiges og heraf blotlægger dentinen, som beskytter pulpen samt de underliggende nerver i tanden. Den kan også opstå pga. huller i tænderne, en dårlig fyldning, tandkødsbetændelse eller lignende tandproblemer.

Lider du af tandpine kan du derfor, uanset om der er tale om en omsorgsfuld tandlæge i Roskilde, København eller midt imellem, bestille tid hos en tandlæge til konsultation og få det undersøgt. Det er nødvendigt at få din tandpine undersøgt, hvis du oplever at have den i mere end 1-2 dage, hvis din tandpine er alvorlig eller uudholdelig, hvis du får feber, ørepine, eller hvis det gør ondt, når du åbner munden bredt.

tandpine

Hvordan undersøges man for tandpine?

Med en grundig undersøgelse, behandling og forebyggelse kan du forhindre omfattende tandproblemer og tandkødssygdomme, som kan kræve en omfattende behandlingsmetode afhængigt af dit dentale problem. Derfor, når du skal undersøges for tandpine, vil din tandlæge først se din sygehistorie igennem og foretage nogle undersøgelser for at vurdere omfanget af din tandpine. Disse undersøgelser, som både kan omfatte røntgenbilleder såvel som andre tests, er med til at vurdere hvad årsagen til din tandpine er.

Hvordan behandles tandpine?

Behandling af tandpine afhænger af årsagen bag. Hvis din tandpine eksempelvis skyldes et hul eller revne i tanden, kan din tandlæge udfylde hulrummet eller eventuelt trække tanden ud for at erstatte den med et implantat eller porcelænstand. En rodbehandling kan også være nødvendig, hvis årsagen til din tandpine er en infektion i tandens nerver.

En god mundhygiejne og tandpleje kan også forhindre tandpine. Det inkluderer både brug af tandtråd dagligt, at børste tænderne og at få regelmæssige tandeftersyn, hvad enten det er hos en centralt beliggende tandklinik i Roskilde eller i dit lokalområde. Lider du af tandpine, eller har mistanke herom, kan du kontakte din tandlæge med henblik på akut konsultation.

Tandlægerne Malte ApS
Skomagergade 15
4000 Roskilde
Tlf: 46 35 62 13

Jeg har tandpine – hvad skal jeg gøre?
Kosmetisk tandpleje – hvad indebærer det?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *