Jeg har tandpine – hvad skal jeg gøre?


Tandpine kan være meget smertefuldt. Tandpine går ikke kun udover tænderne, da spændingen med tiden kan sprede sig til kæben, hovedet og nakke. Smerten ignoreres ofte, da mange fejlagtigt tror, at den går væk med tiden. Det er typisk det helt modsatte, da smerten i stedet vokser. Smerten kan give årsag til fravær på arbejdet eller i skolen.

Der kan være adskillige årsager tilat tandpinen opstår. De primære årsager til tandpine kan ses nedenstående:

 • Huller i tænderne
 • Tandbyld
 • Tandfrembrud
 • Tandrodsbetændelse
 • Tandkødsbetændelse
 • Paradentose

Behandling mod tandpine

Forebyggelse af tandpine

Der kan forebygges med grundig tandpleje i hverdagen, så risikoen for tandpine bliver mindre. Det omhandler grundig tandbørstning to gange dagligt, som opfølges af tandstikkere eller tandtråd, så alle tandflader renses. Det anbefales derudover at benytte tandpasta med flourindhold, da det naturlige mineral forebygger mod huller i tænderne. Man har gode forudsætninger for at undgå tandpine, hvis de simple råd om forebyggede tandpleje følges gennem hele livet. Den forebyggende tandpleje, som udføres på egen hånd, skal suppleres med regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, hvor tandlægen grundigt undersøger for problemer, hvorefter tændernes renses, hvis der findes behov.

Forebyggelse er ikke altid nok

Det er desværre ikke altid nok at forebygge mod tandproblemer. Tandpine kan stadig opstå uventet på grund af forskellige tandproblemer. Det er afgørende, at problemet bliver behandlet hurtigst muligt, da smerten vil stå på, indtil problemet bliver behandlet. Derfor bør en effektiv tandlæge på Valby Langgade eller på andre centrale adresser benyttes, så behandlingen hurtigt kan udføres. Hos en effektiv tandlæge kan tandlægen hurtigt servicere deres patienter, hvis der opstår tandsmerter. En tandlæge med en central adresse er også en fordel, da man hurtigt kan transportere sig til stedet. På centrale adresser er der gode forbindelser for offentlig transport, som anbefales at benytte ved tandpine. Smerten fra tandpine kan mindske reaktionsevnen, hvorfor det ikke er forsvarligt at køre bil. Ved behandlingen af tandpinen benyttes i nogle tilfælde bedøvelse, hvorefter man ikke selv må køre bil lige efter af sikkerhedsmæssige årsager.

Tandlæge med gode behandlingsmuligheder

Tandlægen skal ikke blot være effektiv til at udføre behandlinger. Tandlægen skal også tilbyde et bredt sortiment af behandlinger, så behandlingen kan udføres på tandlægeklinikken. Et eksempel fra en omfangsrig tandlæge nær Hvidovre benyttes til at vise de almindeligste behandlinger, som tandlægen bør tilbyde til at behandletandpine:

 • Paradentosebehandling
 • Tandkrone ogbroarbejde
 • Fjernelse afvisdomstænder
 • Fyldninger efterrodbetændelser
 • Implantater formanglende tænder
 • Plast- ogporcelænsudskiftninger

Ved at finde en effektiv og central tandlæge med gode behandlingsmuligheder er man godt sikret til at undgå tandpine og få tandpinen behandlet, hvis den pludseligt opstår.

Tandlæge Mariam Jabeen
Valby Langgade 28
2500 Valby
Tlf: 36 16 06 62

Tillid og tryghed til tandlægen skaber de bedste resultater

Tandpine

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *