Nedprioriter aldrig de regelmæssige tandeftersyn


Èn til to gange om året bør du få undersøgt dine tænder hos tandlægen – også selvom, du ikke tror, at der er noget galt med dem! Disse tandeftersyn har nemlig et forebyggende formål, fordi din tandlæges erfarne øje er i stand til at opdage begyndende tandproblemer før, de bliver til et reelt problem. Det er derfor investeringen værd at betale for regelmæssige tandeftersyn, da manglende forebyggende undersøgelser kan koste dyrt i længden.

Sådan foregår et almindeligt tandeftersyn

Til et almindeligt tandeftersyn vil din tandlæge systematisk gennemgå alle dine tænder, hvor tandlægen blandt andet vil se på, om der er steder på tænderne, som du generelt overser i den daglige tandpleje. Det er nemlig let for din tandlæge at spotte om din almindelige tandpleje er mangelfuld eller tilstrækkelig. Ophobning af plak og diverse er nemlig et sted, som er i særlig risiko for at blive ramt af tandproblemer – eksempelvis hul i tanden. Et almindeligt tandeftersyn indeholder i den forbindelse rådgivning til, hvordan du kan forbedre din tandhygiejne. Til tandeftersyn vil dine tænder også få en tandrensning, hvor dine tænder og tandkød bliver rengjort i dybden. Afhængig af din tandsituation er der også løbende behov for at få taget røntgenbilleder for at se dine tandstilling. Dette er særlig relevant, hvis dine visdomstænder eksempelvis er ved at vokse frem. Her er det vigtigt at holde øje med, at de får skubbet uhensigtsmæssigt meget til at dine andre tænder.

Således bliver de almindelige tandeftersyn altså tilrettelagt særligt ift. din tandsituation.

Husk de regelmæssige eftersyn og undgå tandpine

Gennem de regelmæssige tandeftersyn kan du i høj grad forebygge tandpine. Det er nemlig absolut ikke rart at blive ramt af tandpine. En tandpine involverer nemlig ikke blot tanden, da hele din kæbe vil blive påvirket som følge af spændingerne derfra. Disse spændinger kan desuden påvirke hele kæben og sågar medføre spændingshovedpine, hvorfor tandpine absolut ikke skal undervurderes. Samtidig går tandpine sjældent væk af sig selv, og på trods af god tandhygiejne og regelmæssige tandeftersyn, så kan der til tider ske akutte situationer, hvor der opstår tandpine. I den uheldige situation er det vigtigt, at du hurtigst muligt tager kontakt til din fleksible tandlæge fra Ølstykke, som kan tilbyde akutte tider, hvis uheldet er ude. Så kender din tandlæge allerede din tandsituation, når du kommer ind, så kan tandproblemet forhåbentlig hurtigt kan kureres.

Tandklinikken M.Iwona Bergstrøm

Jernbanegade 13

3600 Frederikssund

47310515

Tips til forebyggelse af tandlægeskræk

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *