Hvordan fungerer en kronebehandling med CEREC?


kronebehandling med cerec

I denne artikel vil vi kigge nærmere på en af de nyeste behandlingsmetoder til at erstatte manglende tænder – nemlig behandling med Cerec-teknologien. I samarbejde med Langeliniebroens Tandklinik, har vi her skrevet lidt om behandlingen, så du kan få mere viden om en ny tandkrone lavet med Cerec.

Er en eller flere af dine tænder skadet, og vil du gerne have lavet en kronebehandling? I så fald skal du tage et kig på en Cerec kronebehandling, da der er mange fordele ved netop denne type behandling. En Cerec krone er lavet af rent porcelæn, og det er derved en fuldkeramisk kronebehandling.

En Cerec krone føles og ligner dine egne naturlige tænder, og kronen er både stærk og flot. Den vil derfor passe smukt ind i resten af dit tandsæt. 

Hvad er fordelene ved en kronebehandling med Cerec?
Der mange fordele ved at vælge en kronebehandling med Cerec i modsætning til den traditionelle tandkrone behandling. Ved en Cerec kronebehandling slipper du for at få lavet aftryk af dine tænder, og de gener der er ved denne proces som for eksempel ridser på tandkødet. Dette undgås, fordi der med en Cerec behandling bliver taget et 3D billede af området, og det gøres med et lille scannerkamera. Selve Cerec kronen bliver formet på en særlig computer ud fra det 3D billede, som er blevet taget af dine tænder.

Til en almindelig kronebehandling får du sat en midlertidig krone på, og det bliver gjort under lokalbedøvelse. Når den endelige krone skal på, skal den midlertidige krone fjernes, og dette bliver også gjort under lokalbedøvelse. Denne proces slipper du helt for ved en kronebehandling med Cerec, hvilket er en stor fordel for dig.

En anden fordel er, at du sparer tid ved en Cerec behandling, da det er en behandling, som kun kræver et besøg hos din tandlæge. Når 3D billederne er blevet taget, går tandklinikkens medarbejdere i gang med at designe, forme og lave den Cerec tandkrone, som du skal have, på computeren. Denne proces tager ca. en time, hvor du enten kan sidde i tandklinikkens venteværelse eller gå en tur. Behandlingen sluttes af med at få påsat din nye tandkrone. En kronebehandling med Cerec er dermed færdig efter et besøg hos tandlægen, og du kan gå hjem med en sund tand samme dag!

Hvem tilbyder Cerec kronebehandlinger?
Hvis du ønsker at få lavet en kronebehandling med Cerec, så tag kontakt til din egen tandlæge i dag, og hør om de kan tilbyde dig sådan en behandling. I så fald de ikke skulle gøre det, så kan du spørge, om de kender en kompetent tandklinik på Østerbro eller andre dele af København, der kan udføre denne behandling. Din tandlæge kan med sikkerhed hjælpe dig med at finde en god tandlæge, som har erfaring med Cerec kronebehandling.    

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
Tlf: 70 24 80 00

Hvad er en rodbehandling?
6-års tænder – hvad du som forældre skal gøre

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *