Hvad er en rodbehandling?


Måske du allerede har prøvet at få en rodbehandling, eller måske skal du have lavet en i den kommende tid hos din tandlæge på Østerbro. Hvad end din situation er, så er det meget rart at vide, hvad en rodbehandling egentlig går ud på, og hvorfor tandlægen har eller skal til at lave en rodbehandling på dig.

En rodbehandling skal der til, hvis du har fået betændelse i en af dine tandrødder, og faktisk er det en normal sygdom, som mange danskere oplever eller kommer til at opleve i hvert fald en gang i deres liv. Årsagen til, at der kan være brug for en rodbehandling, er, fordi et hul i din tand er kommet gennem tandbenet og ind til tandens nerve. Og det er det, som gør, at du får en kronisk betændelse i tandens nerve, der giver dig smerter og tandpine. Nerven er angrebet af bakterier, og den skal derfor fjernes, hvilken den bliver gjort ved en rodbehandling. Nerven kan både være levende eller død, men uanset hvad den er, så skal den fjernes. Grunden til det er, fordi tandlægen ønsker at forhindre, at der ikke sker en spredning af bakterier i resten af munden.

tandlæge smil

Ved hjælp af meget tynde file fjerner tandlægen det betændte og muligvis døde nervevæv fra din tands rodkanal. Udover det skyller tandlægen også rodkanalen med en væske, der er bakteriedræbende, imens nervevævet fjernes. Til sidst bliver rodkanalen forseglet med en krone eller en fyldning. På den måde vil bakterier ikke kunne trænge ind til rodkanalen og forårsage mere skade og smerte.

De første symptomer på, at du har en betændelse i din tandrod, er fx ømhed, stærke smerter og en dårlig smag i munden. Og heldigvis findes der mange gode tandlæger på både Jagtvej og Østerbrogade i centrum af Østerbro, som kan hjælpe dig af med din tandpine. Hvis du oplever smerte i dine tænder, er det vigtigt, at du straks bestiller en tid hos din tandlæge og fortæller om de smerter, som du har. Din tandlæge ved måske allerede blot ved din forklaring, at det er en betændelse i din tandrod, der er skyld i din smerte. Men det kan også være, at din tandlæge er nødt til at lave en røntgenfotografering af dine tænder for at være helt sikker på, hvad der er årsagen til din tandpine. Lige meget hvilket scenarium du møder, så er du i sikre hænder hos din tandlæge på Østerbro, da de har meget erfaring og ved, hvad der skal til for at få din tandpine til at forsvinde.

 

Svaneklinikken Aps
Østerbrogade 148
2100 København Ø
Telefon: 39 29 47 41

Plastfyldninger
Hvordan fungerer en kronebehandling med CEREC?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *