Den gode mundhygiejne baner vejen


Dårlig ånde og gule tænder er vist ikke noget, der er særlig mange, der går og dagdrømmer om. Men hvis ikke man sørger for at opretholde en god mundhygiejne, så kan man selv gå hen og blive offer for ildelugt og misfarvninger på tænderne, om man vil det eller ej. For en god mundhygiejne handler nemlig om at undgå sygdomme i tænderne ved at fjerne bakteriebelægningerne, også kaldet for plak, på tænderne. På den måde vil chancerne for at løbe ind i caries eller en omgang tandkødsbetændelse mindsket markant, og på den måde vil du sørge for, at dine tænder både tager sig flot ud, men også skåne dine tænder for huller og andre sygdomme.

Den daglige rutine afgør din mundhygiejne

Plak er som sagt den bakteriebelægning, der kommer på tænderne i dagens løb. Plak skal derfor fjernes dagligt, og det er her tandbørstningen kommer ind i billedet. For hvis du ikke børster dine tænder morgen og aften, så er det første skridt på vejen. Men selvom man børster to gange dagligt, så glemmer vi nogle gange, at tandbørsten også skal bruge tid for at komme rundt i alle hjørner. Så sørg for at børste i ca. to minutter og få tjekket, at du når hen på alle tandflader, så bakterierne bliver børstet væk. Ofte kan det være en god ide at alliere sig med en omgang tandtråd, da det kan være svært at komme ind mellem tænderne med en almindelig tandbørste. På den måde vil man forebygge mulige tandproblemer, for tænder skal plejes ligesom hud og hår, men det glemmer vi bare til tider. Så derfor er det årlige tandeftersyn hos din tandlæge heller ikke noget at gå på kompromis med, da en tandrensning gør underværker for din mundhygiejne og dine tænders helbred.

Dit tandeftersyn er vigtigt

Én ting er den daglige rutine, men regelmæssige tandeftersyn er mindst ligeså vigtige. For bliver et hul ikke opdaget i tide, så vil det ikke være muligt at stoppe dets udvikling, og det vil resultere i dyre tandlægeregninger og langvarig smerte fra tanden. Så om du søger en tandlæge i Hundige eller i Solrød, så vil det altid være muligt at finde en dygtig en af slagsen der, hvor du bor. Så bliver det lettere at komme forbi til et tjek, og du kan samtidig få et par tips med fra din egen tandlæge, så du kan beholde det hvide smil i mange år endnu.

ditTANDLÆGEteam

Strandgården 25, st. tv.

2635 Ishøj

Hvilke symptomer har søvnapnø?
Er tandblegning farligt?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *