6-års tænder – hvad du som forældre skal gøre


børnetandlæge

Jeres barns første sæt tænder er mælketænder, og de bliver alle udskiftet med alderen. Selvom mælketænder ikke er blivende, er det stadig vigtigt at passe godt på dem – de skal plejes lige så grundigt, som vi passer vores egne. Gennem gode tandpleje-rutiner i hverdagen, kan du sikre dit barn sunde tænder, og det bedste udgangspunkt for de blivende tænders sundhed.

De første rigtige kindtænder, som jeres barn får, er 6-års tænderne. Når skoletiden begynder for dit barn vil det også være tidpunktet, hvor de første kindtænder bryder frem. De kan være ret svære at opdage, da de sidder helt bagerst i begge sider af munden og gemmer sig bag mælketænderne.

Tanden sidder dybere end mælketænderne, og I kan derfor ikke nå tanden ved normaletandbørstning, og I er derfor nødt til at børste på tværs af tandrækken for at kunne nå de nye 6-års tænder. 6-års tænderne er et eksempel på, hvor vigtigt det er, at I som forældre står for tandbørstningen de første 10 år af barnets liv. Hvis jeres barn ikke får renset sine tænder og tandkød ordentligt, er der risiko for, at der opstår huller i 6-års tænderne med det samme. Derfor er det meget vigtigt, at I har ansvaret for tænderne, så I er sikre på, at der ikke er nogen tænder, som bliver overset.

Når jeres barn har en god mundhygiejne, forebygger I ikke blot huller i tænderne, men også tandlægeskræk. Ved besøg hos tandlægen uden behandling og blot eftersyn skabes positive oplevelser for jeres barn. Som forældre kan i bidrage til at give jeres barn de bedste forudsætninger for et liv med sunde tænder og en afslappet holdning til at besøge en tandlæge i ny og næ.

Det er muligt at finde familie-venlig tandlæger i Roskilde eller jeres hjemby med erfaring inden for tandlægeskræk, hvis jeres barn ikke er tryg hos tandlægen. De kan hjælpe jer alle godt på vej mod god mundhygiejne og sunde tænder.

 

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde
Tlf.: 46 35 76 61

Hvordan fungerer en kronebehandling med CEREC?
Hvad er tandkirurgi egentlig?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *