Hvad er tandkirurgi egentlig?


tandpleje

Begrebet tandkirurgi er kirurgi, som foregår i munden, kæben eller tandkødet. Tandkirurgi består derfor af mange slags behandlinger, som specialiserede tandlæger inden for tandkirurgi udfører. Tandkirurgi kræver en efteruddannelse for en tandlæge, så de varetager opgaverne med perfektionisme. Resten af personalet hos tandlægen vil også være specialuddannet til at foretage kirurgi, så den høje kvalitet garanteres.

Det varierer fra tandlæge til tandlæge, hvilke tandkirurgiske behandlinger, som tilbydes. Tandlægens højteknologiske udstyr afgør, hvilke behandlinger, der kan udføres i de enkelte klinikker. Derfor varierer behandlinger fra sted til sted alt efter, hvor nyt udstyret er. Det er muligt at kontakte en tandlæge og forhøre sig om behandlingsforløbet, prisen og resultatet. Nogle tandlæger er dyrere end andre, hvilket kan forklares ved niveauet af teknologisk udstyr der benyttes til behandlingerne. Hvis en tandlæge har dyrere priser end generelt, er det sandsynligvis fordi, at deres udstyr og behandlingsmetoder er nyere og bedre. Således opnås en bedre kvalitet ved at benytte en tandlæge med det bedste og nyeste udstyr for at optimere behandlingen hos patienten.

Der findes dygtige tandlæger med speciale i tandkirurgi landet over. Hvis der ønskes en tandlæge med det bedste og nyeste udstyr i for eksempel Nordsjælland, er det blandt andet muligt at finde en topprofessionel tandlæge i Hillerød med alt det nyeste udstyr. Et eksempel på nyt udstyr kan være 3D-scannere, 3D-røngtenscannere og 3D-aftryksscanner, som optimerer behandlingen for patienten.

3D-scannere gør det langt nemmere for tandlægerne at vælge de korrekte behandlingsmuligheder. En 3D-røngtenscanner gør det mere sikkert for patienten, da tandlægen tidligere kan opdage eventuelle problemer i munden, kæben eller tandkødet. Samtidigt får tandlægen større kendskab til patientens tænder og kæbe, så behandlingsforløbet kan tilrettelægges fuldstændigt, inden behandlingen påbegyndes.

Der opnås endnu større fordele, hvis tandlægen har en 3D-aftryksscanner. Med en 3D-aftryksscanner er det muligt at lave perfekte kroner og broer, som bliver præcist tilpasset gennem scanningsbillederne. Ved brug af det nyeste teknologi tilbydes den bedste tandkirurgiske behandling for patienten til at få lavet blandt andet implantater, kroner og broer. Det er også en mulighed at få behandlet problemer i forhold til kæben og tandkødet alt efter tandlægens niveau af udstyr.

Vær derfor opmærksom på, at pris og kvalitet er sammenhængende, hvorfor en specialiseret tandlæge til tandkirurgi altid bør vælges efter det nyeste og bedste udstyr. Så bliver patienten sikret den højest mulig kvalitet efter de rammer, som teknologiudviklingen muliggør.

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2A
3400 Hillerød
Tlf: 48 26 76 86

6-års tænder – hvad du som forældre skal gøre
Ondt i tanden

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *