Misser du dine tandlægeaftaler pga. tandlægeskræk?


Der er desværre rigtig mange danskere, som ikke besøger deres tandlæger ofte nok. I meget slemme tilfælde kan det eksempelvis være flere år siden, at en patient sidst har fået tjekket og renset deres tænder. De fleste tandlæger ved, at der kan være mange grunde til at danskerne ikke får besøgt deres tandlæge. I mange tilfælde undgår patienter deres tandlæge, fordi de lider tandlægeskræk.

Derfor skal du besøge tandlægen, selvom du lider af tandlægeskræk
Det er de færreste mennesker, der er vilde med gå til tandlægen. Dog er der nogle patienter, som decideret frygter at skulle sidde i tandlægestolen. Bare tanken om tandlægens instrumenter får det til at løbe koldt ned af ryggen på dem. Ifølge den anerkendte tandlæge “Charlottenlund Tandlægerne”, er tandlægeskræk da også en af de hyppigste årsager til, at folk ikke får tjekket deres tænder af tandlægen ofte nok. Desværre er konsekvensen, at når patienten  endelig får besøgt tandlægen, skal han have foretaget nogle mere omfangsrige og omkostningsfulde behandlinger, end ellers nødvendigt. Dette skyldes, at de ikke løbende har fået tilset og renset deres tænder – simple behandlinger som ellers ville have forebygget større tandproblemer.

tandlægeskræk

Folk, der lider af tandlægeskræk, har desuden oftest en overdrevet forestilling om, hvor ondt det gør at få sine tænder behandlet. Det kan være, at de som børn har haft en meget ubehagelig og smertefuld oplevelse hos tandlægen. Dog har tandlægeteknoloigen udviklet sig i rygende fart de seneste år, hvilket blandt andet har medført, at de anvendte bedøvelsesmetoder er blevet markant forbedret. Det betyder, at finder man en tandlæge, som anvender de nyeste og mest effektive behandlingsmetoder, vil man ikke kunne undgå den smerte, som man ellers frygter.

Lider man af tandlægeskræk er det vigtigt, at man finder en tandlæge, som har stor erfaring med behandling af patienter, som er bange for tandlægen. Dette kan gøre, at man ikke frygter sit besøg hos tandlægen i ligeså høj grad. Heldigvis har de fleste tandlæger stor viden om, hvordan man bedst muligt beroliger og behandler en patient med tandlægeskræk. Det er derfor nemt at finde en kompetent tandlæge i både Ordrup, København, Odense, Århus osv. Med andre ord findes der dygtige tandlæger, som ved hvordan de skal tage hensyn til dig, ligegyldigt hvor i landet du bor.

Som du kan læse, er der flere gode grunde til at få besøgt sin tandlæge regelmæssigt. Vi håber, at denne artikel vil hjælpe dig med at trodse din frygt, så du kan få passet godt på dine tænder.

Charlottenlund Tandlægerne ApS
Jægersborg Allé 19
2920 Charlottenlund
Tlf.: 39 63 89 26

 

Værd at vide om kosmetisk tandpleje
På udkig efter en ny tandlæge?

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *