Hvilke symptomer har søvnapnø?


En god nattesøvn er essentielt for en produktiv dag med overskud, energi og god koncentration. Men der er dog forskel på søvn, og det er desværre ikke alle, der får helt nok af den rigtig dybe af slagsen. Derfor lider mange af energiunderskud, træthed og hovedpine. Der kan være mange forskellige grunde til søvnbesvær, men i langt de fleste tilfælde er der tale om søvnapnø. Søvnapnø er kort sagt uregelmæssig vejrtrækning om natten, og kan opstå af flere forskellige årsager. Søvnapnø og behandlingen for denne diagnose baseres på de symptomer, som er fremtrædende ved den enkelte patient. Men hvilke symptomer kan være fremtrædende? Og hvad gør man, hvis ikke man får en god kvalitetssøvn om natten? Det besvarer vi nedenstående. Er du interesseret? Så læs med her.

Symptomer på søvnapnø

Tal med din partner

Før du vælger at gøre noget som helst, kan det være fordelagtigt at tage en snak med din partner. Han eller hun kender højst sandsynligt din søvnrytmer bedre end noget andet menneske, og vil derfor også være den bedste at tale med, når det kommer til din søvnrytme og de problemer, som kan være forbundet med den. Du har af gode grunde ikke mulighed for selv at tale om din søvnrytme, da du ikke kan se dig selv udefra, når du ligger og sover. Det kan din partner derimod. Endda over en længere periode. Derfor kan det også være fordelagtigt, at tage din partner med til en fagperson, hvis du vælger at få sagen undersøgt til bunds.

Tag fat i en fagmand

Hvis du vælger at få professionel hjælp, skal du huske på, at det både kan være fra en læge eller en tandlæge. For at være sikker på, at få stillet den rigtige diagnose, bør du tage fat i din egen læge først. Han eller hun kan herefter vurdere, om du skal videre til en tandlæge, eller en anden specialist. Med andre ord kan lægen stille en overordnet diagnose, som en tandlæge ikke vil have de professionelle kompetencer til. Som nævnt ovenfor, så sørg for at tage din partner med, da han eller hun præcist kan beskrive dine søvnrytmer, og diagnosen vil derfor blive stillet ud fra konkret data.

Få afklaret problemet

Når du har fået afklaret problemet hos lægen, tandlægen eller en anden specialist, så vil denne guide dig igennem behandlingsmuligheder. Der kan være adskillige behandlingsmuligheder alt efter hvem du har talt med, men i langt de fleste tilfælde vil problemet ligge i en uregelmæssig vejrtrækning om natten. Din snorken vil være voldsom og for at stoppe denne snorken vil man kunne behandles med en ganske almindelig snorkeskinne.

Søvnlab
Vester Voldgade 86
1552 København V
78 77 16 45

Kosmetisk tandpleje – hvad indebærer det?
Den gode mundhygiejne baner vejen

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *